Falcons slankekur – efter kasterationen

Falcons slankekur – del 7

Vi er godt 3 måneder inde i Falcons slankekur og igen synes jeg det er på tide med en opdatering. Falcon var på dyrehospitalet den 10 september, for at få fjernet kuglerne. Det gik heldigvis godt, som I kan læse i det her indlæg. 🥰

Herefter havde han 2-3 uger, hvor det mest af alt blot stod på en masse skridt for hånd og lidt longearbejde. Dyrlægen anbefalede nemlig at han ikke lavede alt for vilde bevægelser de første 14 dage, og derfor var ridning ikke muligt. Jeg blev samtidig nedlagt med hold i ryggen, så da vi endelig måtte gå i gang, så var jeg sat ud af spillet! Så igen, kom han til at stå stille og den motion er bare så vigtig for at han ikke tager på igen i hans vægttab!

Ca. 14 dage efter hans kasteration, fik jeg målt ham med vægtmålebåndet og han havde desværre allerede taget på igen, så i stedet for at veje 384 kg, var han nu oppe på 392 kg igen. ØV! Så igen skulle der justeres i foderplanen og han fik erstattet 1 kg wrap med 1 kg halm i stedet. Så nu får han 2 kg wrap, 1 kg halm, 1 kg Equigard + tilskud og det græs han kan finde på folden. Det lyder ikke af meget og jeg føler mig som verdens ondeste hestemor. Men han er mæt, virker tilpas, har god energi og jeg kan jo se der kommer noget igennem systemet, da han ligger tilpas med klatter på folden og i løsdriften 🙂 og så er jeg ikke helt så bekymret 😉

Efter at mit hold i ryggen nu er ovre, så er jeg begyndt at ride ham igen. Selvfølgelig lidt let efter hans pause. Men Falcon har faktisk tabt sig igen til under 384 kg, så det er dejligt! Det bedste af det hele er næsten, at jeg kan se hans fedtdepoter på røven faktisk bliver mindre nu også!

Om vægtøgningen skyldes et ændret stofskifte pga. kastrationen eller om det er den nedsatte mængde bevægelse i højt tempo, er svært at sige. Men, jeg synes faktisk at han er lidt svære at få til at tabe sig her bagefter. Så det er nok en kombination og jeg skal i hvert fald ikke forvente at han kan tåle ligeså meget foder nu som vallak, som han kunne som hingst.

Jeg havde forventet at målet om de 372 kg på målebåndet var nået her 3 måneder efter opstart på slankekuren. Men jeg må også bare konstatere at jeg ikke har kunne motionere ham optimalt i en måned ud af de i alt 3 måneder. Så vi bliver ved indtil målet er nået og vil selvfølgelig herefter vedligeholde vægten med korrekt mængde grovfoder, foder og motion ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *