Falcons Slankekur – målet er nået :D

Falcons slankekur – del 8

Nu ca. 3,5 måned efter at jeg besluttede mig for at Falcon han altså skulle tabes sig, fordi kan skulle gå fra hingst til vallak, så er vi i mål! Han vejer nu 372 kg på vægtmålebåndet i stedet for 414 kg (og han vejer stadig nok mere i virkeligheden!) og hans fedtdepoter er betydeligt mindre! Især dem ved haleroden er betydelig mindre. Samtidig er han strammet mere op, skuldrene er tydeligere og jeg synes generelt at han ser godt ud! 😀

Skal jeg være helt ærlig, så synes jeg faktisk stadigvæk at det er for svært at mærke ribbenene hos ham. Han må derfor nok gerne tabe sig lidt mere (ca. 10 kg tænker jeg). Med det i baghovedet, så er det jo altså vigtigt at mærke huldet hos hestene og ikke blot kigge/måle! Men jeg er tilfreds med resultatet og med de udfordringer vi har haft undervejs, så synes jeg den periode, hvori han har tabt de 42 kg er helt tilpas. Han har ikke på noget tidspunkt været rigtig sulten og har hele vejen igennem virket veltilpas, med god energi og ville gerne arbejde også. I kan her læse de andre indlæg omkring hans vægttab og udfordringerne undervejs 🙂

Kunsten for mig er nu at holde ham på denne vægt, og gerne få ham til at tabe sig lige lidt mere, uden at det er muskler han taber. Han er begyndt indgræsning på Hitis fold, da de faktisk nu kan gå sammen uden at Falcon laver udfald imod Hiti ❤

Min plan for hans foderplan i den kommende tid, er at indgræsse ham stille og roligt, herved nedsætte mængden af wrap, efterhånden som han får mere og mere græs. Bibeholde ham på Equigard, så kan jeg nemlig give ham mere wrap/græs, end hvis han gik på et foder med en større mængde energi pr kg. Han arbejder nemlig med en god energi på Equigarden, så jeg tænker ikke dette skal ændres, selvom det var planen til at starte med. Når så græsset er græsset ned, så skal de til at have mere wrap igen.

Til foråret er planen at oprette vandrefold på resten af foldene, således at vi til næste sommer ikke kommer til at stå i overvægtsproblemer igen pga. græsset 🙂 Udfordringen i den forbindelse her, er så at sørger for at Falcon ikke spiser alt stråfoderet, så han bliver fed og Hiti bliver tynd, men det må jeg arbejder med undervejs, med en hel masse foderstationer, så Falcon ikke kan jage Hiti væk fra maden altid 🙂 Dette vil I helt sikkert også hører mere om undervejs 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *