Selv-inviteret gæster og et besøg af politiet..

Ja, det var overskriften for dagen igår, den 12 november, her på Ponyfarmen i Okslund. En oplevelse, som stadig ikke har sluppen min krop helt, men jeg er glad for at mit udstyr var i orden, og at Falcon var blevet vallak, ellers kunne det være gået gruelig galt på flere måder!

Kl 7 gik jeg ned og morgenfodrede, som jeg plejede, med intention om at skulle ride Falcon bagefter. Vi havde været til undervisning mandag aften, og det skulle selvfølgelig øves, selvom det nok blev i regnvejr. Men morgen blev ikke som planlagt. Hestene blev kaldt ind i stalden, de var noget urolige, men jeg tænkte ikke videre over det, førend at jeg hørte vrinsk fra en hest ude på den anden side af stalden. Og herfra gik det ellers hurtigt, inden jeg fik vendt mig om, så stormede der to hopper ind i løsdriften, så i stedet for at have 2 heste, havde jeg nu 4! FUCK! Nå, de var heldigvis rimelig omgængelig og jeg fik dem bundet hurtigt, så der var styr på dem, og ringet til politiet for at melde ejeren savnet.

Herefter blev jeg nødt til at smide mine heste ud af løsdriften, for at kunne få disse to fremmede heste ind i mine 2 bokse, som jo befinder sig inde i løsdriften. I sådan en situation her, er det ikke så smart 😅 Selvom mine fik wrap, så var de ikke tilfredse udenfor! De fremmede heste var dog nemme at få i boksene og de fik lidt wrap for at få ro på dem, og så kunne jeg få mine ind igen. De blev så bundet til inventaret og spist af med wrap, og så var der ellers nogenlunde ro på alle 4 heste.

Nå ejeren skulle findes til de her heste, så der blev lavet et Facebook opslag, og det blev delt diverse steder for at flest muligt fik set dem. Jeg fik også fat i naboen og spurgt om hun vidste, hvem der ejede en hvid og rød hest. Men det sagde hverken hende eller mig noget, selvom vi har redet området tyndt.

Imens jeg ventede på at Facebook gjorde sit arbejde, fik jeg tjekke hestene for skader – heldigvis intet at se, og derefter mit hegn! Og heldigvis ingen knækkede pæle og intet ødelagt hegn. Det var heldigt, men de fremmede heste havde været der et stykke tid kunne jeg se på jorden omkring foldene og ridebanen, og jeg fandt ikke mindre end 5 klatter spredt over hele ejendommen, som jeg måtte igang med at samle op. Både i indkørslen, baghaven og ridebanen…

Efter 2 timer og over 150 delinger på Facebook havde jeg stadig intet hørt fra ejeren, heller ej politiet. Bum bum bum, når, jeg ville ikke brande inde med de her heste, så jeg måtte jo få nogen til at læse chippen på dem for at finde ejeren, uden at jeg kom til at betale for det. Så fat i politiet igen for at høre ad hvad de gjorde i sådan en situation. En patruljevogn blev så sendt, og to søde betjente kom efter ydereligere 1,5 time og forsøgte at finde chips på hestene. Den ene kunne vi ikke finde noget på og den anden var der ingen oplysninger omkring chippen.

Når, hvad gjorde vi så… Politiet og jeg blev enige om at jeg kunne have dem maks et par dage, indtil de så fandt ud af hvad man gjorde hvis ikke ejeren meldte sig selv, men det krævede at de lige hjalp med at sætte lidt inventar op, så jeg kunne adskille mine heste og de to fremmede. Og i det vi var færdige, så kom broren til ejeren ind. Pyha det var dejligt! Hans oplysninger fik politiet og ellers tog han en hest i hver hånd i grimen og gik så hjem med dem. Ligeså hurtigt de var kommet, lige så hurtig var broren om at få dem ud igen.

Og det har bestemt ikke været sjovt at stå i denne situation! Ens dag bliver total ødelagt og selv her 1,5 døgn bagefter så er jeg helt kvæstet over det hele. 4,5 time i total beredskab, er hårdt for kroppen!

Så hermed en opfordring til jer alle sammen! Sørg for at hegne jeres heste ordentlig! Sørger for at have dem ordentlig registeret – det er lovpligtigt! Jeg er mega glad for at mit var i orden, for tænk nu hvis Falcon stadig havde været hingst og disse hopper var sluppet løs, og hegnet ikke havde været i orden… Det havde betyde flere heste på vejen, med risiko for at de var blevet kørt ned og slået folk ihjel! Ellers havde de sikkert alle sammen været kommet voldsomt til skade! Det gik heldigvis ikke helst så slemt 🙂

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *