Spandefodring af heste i løsdrift 🦄

Der går ikke længe inden at jeg nu har haft heste i løsdrift i 3 år. Sommeren 2018 flyttede vi her til Okslund og så kom hestene i løsdrift frem for boks.

Det betød at der skulle findes en løsning på at fodre krybbefoder til hestene. Til at starte med var det meget nemt, da jeg havde hestene gående hver på sig. Super nemt og praktisk hvad angår fodring og tildeling af grovfoder også, da man så var sikker på hvad de enkelte fik af hvad.

Men da hestene i efteråret 2019 skulle til at gå sammen, så skulle der findes en løsning. Jeg havde set flere steder at folk havde gode erfaringer med muleposer, lavet af spande, så det skulle jeg også prøve. Jeg ville nemlig gerne undgå at hestene havde grimer på 24 timer i døgnet, for at kunne bindes op i forbindelse med krybbefodringen.

Men ærlig talt, så synes jeg faktisk ikke at det fungerede super godt 🙈
Hestene formåede at spilde foderet ud på gulvet, løb folden rundt med spanden på hovedet. Ikke fordi de var bange for den, men de fjollede bare rundt. Og der var generelt en stor uro omkring fodring, fordi de gik efter hinandens foderspande, selvom de havde deres egen. Til sidst endte det faktisk med at jeg stod som værn imellem hestene når de skulle fodres, og det var bare super upraktisk at bruge tid på det 🤷‍♀️

Hestene ente så med at gå hver for sig igen pga. Falcon, men vinteren 2021, så skulle jeg i gang igen, da jeg nu fik Tesla og hun gik sammen med Hiti. Til en start, så blev Hiti bundet op med grime. Han var hurtigere til at spise end Tesla, og hun havde samtidig ingen tålmodighed til at stå bundet. Men for dælen jeg var træt af at give Hiti den her grime på hver eneste gang de skulle fodres! Hvilket var 3 gange om dagen 😅

Så tankerne kørte rundt, og tanken faldt på halsremmen. 🤔 Den gav i hvert fald frihed nok til hestene, til at jeg havde lyst til at de skulle gå med den hele døgnet. Kunne den måske bruges og hvad med risikoen for at sidde fast i inventar eller på pæle? Et besøg hos nogen søde kunder 🥰 og jeg blev gjort opmærksom på halsremmen fra Karlslund! Et islænder mærke, hvor der i dette produkt er fokus på et let produkt, som ved et ret lille pres enten åbner sig i klikspændet ellers knækker klikspændet. Derfor er prisen også virkelig favorabel – 80 kr. pr styk.

Der blev indkøbt 2 styk til hver hest, så jeg havde lidt på lager, hvis de skulle ødelægge en. Og jeg må sige, jeg er pænt glad for at have taget valget! Det er dælme blevet nemt at fodre og sikke en ro der er omkring fodringen også. Hiti er stadig først færdig med at æde, men han står så pænt og venter imens Tesla bliver færdig. Og Tesla kan faktisk også stå og vente pænt imens jeg lige bliver færdig og klar til at slippe dem løs.

Det er dog træls når de får smidt halsremmen, eller de 2 gange, hvor Hiti har fået knækket spændet. Men roen og nemheden i største del af tiden er det hele værd og til den pris kan jeg kun anbefale at springe ud i det, hvis du også står og overvejer at fodre på den måde i din løsdrift 🥰

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *