Urter – del 3

Nu er jeg klar med tredje del omkring 3 nye urter. Herunder er der en beskrivelse af Kanel, Bukkehorn og Blåbærblade 💚 Alle 3 urter er rigtig gode når vi snakker stofskifte og er derfor gode i forårsperioden til de heste, som kan have udfordringer med sukkeret i det nye friske græs.

Kanel er nok mest kendt i køkkenet, hvor man ikke kan spise en skål risengrød uden kanelsukker. Men kanel kan så meget mere end det! 😀
Kanel har nemlig også et højt indhold af calcium, jern, mangan samt C-vitamin, ligesom det også har blodsukkeregulerende egenskaber. Kanel indeholder et stof kaldet Methylhydroxy chalcone polymer (MHCP), som gør cellerne mere sensitive overfor insulin, hvilket er yderst fordelagtigt for heste med udfordret stofskifte. 🤩

Kanel

Bukkehornsfrø bliver mere og mere kendt indenfor hesteverden. Og med god grund, for Bukkehornsfrø har også nogen rigtig gode egenskaber! 🐴 De er især kendte for at smage godt for hesten og i tidligere tider er det brugt til at gøre høet mere appetitlig for hestene. Men planten indeholder også stoffet saponin, som har vist at have en positiv effekt på blodsukkerstofskiftet. Samtidig indeholder frøene masser af god protein, vitamin A, B, C og E, og hvem vil ikke gerne give sin hest, sådan nogen lækre frø med så mange gode egenskaber? 🤔🥰💚
Man bruger gerne 20-30 gr dagligt.

Bukkehornfrø

Blåbærblade er ikke helt så kendt, som de to andre urter, men jeg synes ikke de skal glemmes i det her opslag. De indeholder nemlig en god andel inulin, flavonnoider og saponiner (ligesom bukkehornsfrø). Dette giver dem nogen gode egenskaber til beskyttelse af cellerne med antioxidanter. Samtidig virker saponin, ligesom i bukkehornsfrø, positivt på blodsukkerstofskiftet og inulinen giver en fortrinlig effekt i tarmsystemet, som mad for de gode bakterier. 💚🤩

Blåbær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *