Falcons Slankekur – udfordringer!

2. august 2019

Falcons slankekur – del 4

Vi er nu 3 uger inde i Falcons slankekur, og han har spist de første 20 kg Equigard, altså en hel sæk, og han har heldigvis tabt sig, som det var meningen 😅 Han er gået ca. 2 cm ned på vægtmålebåndet, fra 414 kg til 402 kg, så jeg er absolut meget tilfreds! Egentlig havde jeg ikke forventet så hurtig en respons på foderskiftet, så derfor er jeg bestemt meget glad for det positive resultat. Vi er ikke i mål endnu, men jeg regner også først med at han skal til dyrlægen midt i september 🙂

1 august 2019

Havde han ikke tabt sig, så havde jeg været nødt til at gå ud og justere på størrelsen af hans fold for at reducere kalorieindtaget. Equigard kan nemlig ikke få ekstra kalorier til at forsvinde 😉

Vi løb dog ind i udfordringer for godt 1 uge siden, hvor Falcon begyndte at have kokasseligende gødning. Og jeg bliver altid så bekymret for hestene, når gødningen ændre form! Ud over den lidt tynde konsistens, så lugtede gødningen også rigtig surt. Det var selvfølgelig lige op til weekenden, så jeg blev nødt til at arbejde med det jeg nu havde i mit foderrum, for at få rettet op på hans mave.

Normalt vil jeg i det her tilfælde begynde at give hestene mere god mash, gerne flere gange om dagen, for at få gode udrensende og genopbyggende ingredienser i tarmen. Der skal som regel en del til, da tarmen på en 500 kg hest kan have en volume på op til 250 L! Så batter en lille håndfuld jo ingen ting 😉 Men jeg skulle jo passe på med kalorieindtaget! Så jeg forsøgte mig stille frem med mængden og fik også tildelt ham lidt flere grove fibre uden for mange kalorier i form af Leichtgenuss (som han ikke finder helt så mange af ude på hans lille græsfold). Det blev lidt bedre, men ikke tilfredsstillende.

Jeg fik så lavet en sandprøve på Falcons gødning den 29 juli, da han jo altså går på sandjord og græsser tæt. Han havde desuden tidligere på året haft lidt af det samme problem, og reagere godt på en sandudrensning. Og ganske rigtig, der var en del sand i prøven!

Sandprøve 29 juli 2019

Så jeg skulle igen i tænkeboks. Normalt har jeg benyttet mig af Relief Mash til at trække sand ud på hestene, da den indeholder en lang række ingredienser, som kvælder op og danner slim. Den er derfor meget effektiv, og jeg plejer at se gode resultater inden for 24 timer!
Men igen skulle jeg passe på kalorieindtaget, så valget faldt på at få fat i nogen gode loppefrøskaller 🙂 Så jeg kørte i den lokale foderstof, og kom hjem med nogen pelleteret loppefrøskaller. Falcon fik dosis til den udrensende effekt og efter 24 timer kunne jeg se forbedringer. Gødningen er stadig ikke helt tilfredsstillende, men jeg satser på at det kommer når han har fået produktet igennem 14 dage 🙂 Og så skal der selvfølgelig tages en ny sandprøve!

Men, den kommende tid bliver ellers meget udfordrende i det lille hestehold her på Ponyfarmen! Det er nemlig spørgmålet om, hvornår jeg skal begynde at fodre wrap på dem igen! Jeg skal ramme det helt rigtige tidspunkt, da Falcon ellers blot begynder at bule ud igen 😅
Jeg har tænkt mig at være meget kritisk til at vurdere, hvor sultne de virker. Altså primært hvor hurtigt de kommer når de ser mig i forbindelse med fodring. Og så skal jeg gå mine daglige turer på foldene og observere på længeden af græsstråene. Jeg kunne godt forestille mig at vi skulle 14 dage længere hen endnu før det bliver aktuelt, men det kommer jo meget anpå vind og vejr!

Så skriv jer endelig op til at følge bloggen, for dette emne, vil der helt sikkert også komme et indlæg om 😉 Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste, som står i de overvejelser 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *